GÜMÜŞHANE / KELKİT - Kelkit Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haz

Bugün '' Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi '' kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Sümeyya GÜL ' ün öncülüğünde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle birlikte,  okulumuz bahçesinde uygun alanlara gül fidanlarımızı ellerimizle diktik.

May

NENE HATUN; Vatan için gözünü kıpmadan mücadele eden efsane Türk kadınıdır. Nene Hatun 93 Harbi olarak da anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Erzurum´daki Aziziye Tabyasının savunulmasında kahramanca çalışarak adını tarihe yazdıran Türk kadınıdır. Aziziye savunmasına 20 yaşlarında genç bir gelinken, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak katılmıştır. Biz de Türk kadının simgelerinden olan ve okulumuza da adını veren NENE HATUN 'u vefatının yıldönümünde rahmetle ve minnetle yad ettik.

May

İSG kısaltmasıyla iş hayatında yoğun olarak kullanılan iş sağlığı ve güvenliği tanımını yapacak olursak. "işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır" diyebiliriz.

Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Sümeyya GÜL ve Çocuk Gelişimi Eğitimi öğretmeni Özlem ŞİMŞEK 'in çalışmaları ile 11/A Çocuk Gelişimi alanı öğrencileri tarafından hazırlanan ''İş Sağlığı ve Güvenliği '' seminerini verdik, posterimizi tasarladık, afişlerimizi sınıflarımıza astık, farkındalığımızı artırdık.

Nis

Değerli öğretmenlerimiz, kıymetli öğrencilerimiz ve idarecilerimizle el ele verip ramazan kolilerimizi hazırladık. Kolilerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken yine öğrencilerimizden yardım aldık , ne mutlu bize. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz, zor günlerde kenetlenip nice bayramlara kavuşmak dileğiyle, şimdiden hayırlı bayramlar dileriz.

Nis

Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için mart ayının ilk haftası, 1-7 Mart'ta kutlanan haftadır. Bu kapsamda okulumuzda, Yeşilay Kulübünden sorumlu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi  Öğretmeni Derya TONYALI' nın çalışmalarıyla toplumda  bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmanın önemini belirten şiirler okundu, şiir ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilerimize ödülleri verildi. Öğrencilerimizin hazırladığı tiyatro gösterisi sergilendi ve Yeşilay Kelkit İlçe Temsilcisi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Sıla Sevcan GÜNEŞ tarafından bağımlılığa yönelik bilgilendirmeler yapıldı.